Skulle skrivit det här när jag kom hem från bion…

…men klockan var tre på natten och jag var trött. Trött men lycklig! The Hobbit: The Desolation of Smaug var helt klart värd en natt med otroligt lite sömn. Det är naturligtvis trevligt att se mer av Richard Armitage, som gör en fantastisk tolkning av Thorin Oakenshield, men det är en imponerade rollista Peter Jackson har fått ihop. Jag har fått en del nya skådespelare att ha koll på. Martin Freeman har jag älskat sedan han spelade Arthur Dent i Liftarens guide till galaxen och James Nesbitt gillar jag för han är så full i f*n. Benedict Cumberbatch (vilket härligt namn), som visserligen inte är kroppsligen med i filmen, är en favorit, framför allt sedan jag såg honom i TV-serien Sherlock. Nu har jag även Dean O’Gorman, Adian Turner, Graham McTavish, Adam Brown, Syllvester McCoy och många fler att nörda ner mig i.

Jag var ju lite orolig att Mikael Persbrandt skulle förstöra filmen, men han var med så lite att det gjorde varken till eller från. Jackson har sagt att han få mer utrymme i den förlängda versionen som släpps på blu-ray i höst (antar jag) och då får vi se om han gör något större avtryck.

Detta inlägg skulle skrivits klart och publicerats i onsdags, men rättning och betygssättning kom emellan…

Kram på er!
/Linda

The Hobbit: The Desolation of Smaug