Alkemins eviga eld

Igår var det en ledig dag (1 maj) och eftersom jag hade hunnit rätta alla uppsatser dagen innan kunde jag göra något jag har saknat länge – läsa. Jag kröp upp i Niclas hörn av soffan och började läsa Alkemins eviga eld av Anna Jansson. Boken handlar om Maria Wern som vi har fått följa i elva böcker. Wern är en kriminalinspektör på Gotland och det är där som boken till mesta del utspelar sig.

Tomas Hartman, som är Werns chef, upptäcker att hans farbror har försvunnit och i sökandet efter honom kommer de i kontakt med en mördare som på ett mycket bestialiskt sätt dödar människor som på något sätt är förknippade med Hartmans farbror eller är de det? Hartman blir sjukskriven efter en massiv hjärtinfakt och den nya chefen på avdelningen är inte så övertygad om sambandet mellan Hartmans farbror och morden. Wern och hennes kollegor känner dock att det nog finns ett och det uppstår en del konflikter mellan chefen och teamet.

Jag tyckte boken var bra eller så var det bara så att jag var helt utsvulten från att inte ha läst på så länge. Vad jag än hade läst hade kanske varit helt fantastiskt, vad vet jag? Detta var en typisk svensk deckare som gav några timmars förströelse. Härligt!

Ta hand om er!
/Linda

Yesterday was a day off (May 1st) and since I had finished grading all the essays the day before I could do something that I have missed for some time now – reading. I cuddled in Niclas’ corner of the sofa and started reading Alkemins eviga eld (it doesn’t have an English title). The book is about Maria Wern who we have followed in eleven books previous. Wern is a police inspector on Gotland and that’s where the book takes place for the most part.

It’s a story about gruesome murders and the police’s hunt for the killer. It’s a race against time as it often is in a mystery novel like this. It was a good read, or maybe I was so starved for that kind of pastime and anything I read would have been great… Anyway, this was a typical Swedish mystery novel that gave me a few hours of diversion. Lovely!

Take care!
/Linda