The Apparition

Förra lördagen bestämde jag mig för att se skräckfilm. Det gör jag bara när jag är ensam hemma och när det är mörkt ute och filmen jag valde ut var alltså The Apparition. Anledningen att den fångade mitt intresse från början var att Tom Felton var med i den och att bilden på framsidan var ganska häftig (jag vet att man inte ska döma en film efter omslaget men nu gjorde jag det…).

Trots att de yttre omständigheterna var bra, mörkt inne och mörkt ute, ensam i sängen och sugen på skräckfilm, så lyckas denna film inte skrämma mig det minsta. Den börjar ganska bra med att ett gäng studenter någonstans försöker ta kontakt med en ande av något slag och naturligtvis går allt åt skogen. Sen tycker jag att det är ett lite logiskt hopp för jag fattar inte riktigt vad anden vill eller hur den ska få tag i det, men det slutar med att alla dör på diverse hemska vis. Filmen innehåller alla element som en skräckfilm ska men inga nyheter och den missar målet (om målet var att skrämmas) med bred marginal.

Slutsatsen är att om ni vill se en bra skräckfilm ska ni inte se den här. Se istället Trick ‘r treat, fast det ska ni kanske vänta med till Halloween.

Ta hand om er!
/Linda

Last Saturday I decided to watch a horror film. I only do that when I am home alone and it’s dark outside. The film I chose was The Apparition. The reasons it caught my eye from the beginning were that Tom Felton starred in it and the picture on the cover was pretty cool (I know you aren’t supposed to judge a film by its cover but this time I did…).

Despite the outer circumstances being good (or great even); dark inside and dark outside, alone in my bed and wanting to be scared, the film didn’t succeed in scaring me at all. It began pretty good with a group of students from somewhere trying to get in touch with a spirit of some kind and of course; it all went completely wrong (Can I use the phrase ”went pear-shaped” here? It sounds wrong somehow). Then I suppose I missed something because I don’t know what the spirit wants or how it will get it, but everything ends with everyone dying in different horrible ways. The film contains all the classic elements that a horror story should but it doesn’t serve its purpose (if the purpose was to scare me) at all.

In conclusion; do you want to see a good horror film this isn’t it. Instead try Trick ‘r treat, but maybe that is something you can save for Halloween.

Take care!
/Linda